Migumomiri

Tekstvak: Tekstvak: Contactgegevens

8

@

KvK

Nr. 08148473

NL64TRIO0212306278

Triodosbank te Zeist

www.stichtingfuraha.nl

Het contact met de Migumomiri gemeenschap is in 2009/2010 ontstaan tijdens een werkbezoek van onze fieldmanager. Hij vond de situatie waarin de gemeenschap leefde dermate alarmerend, dat hij ons gevraagd heeft Migumomiri te bezoeken om zelf te situatie te bekijken.

Een half jaar later vond dit bezoek plaats. Een groot deel van gemeenschap was uitgelopen om ons te ontmoeten. Er ontstond spontaan een community meeting om van hen te horen waarmee wij hen zouden kunnen helpen. Het probleem dat de hoogste prioriteit voor hen had was schoon drinkwater. Wij beloofden hun verhaal voor te leggen aan het bestuur.

Bij het bezoek aan Migumomiri troffen wij op de Migumomiri basisschool met 600 leerlingen klaslokalen aan die op instorten stonden, overvolle klaslokalen en in deze klaslokalen waren alleen zandvloeren en geen schoolbanken.  Bovendien moesten de kinderen het vervuilde water uit het meer in de omgeving drinken.

In antwoord op het verzoek van de gemeenschap besloot het bestuur om de gemeenschap waar mogelijk te helpen, wanneer zij zich organiseerden in een C.B.O. (Community Based Organisation). In 2010 werd de C.B.O. officieel en kon een partnerschap ontstaan.

 

Sindsdien zijn samen met de CBO en de bevolking de volgende projecten uitgevoerd:

· De bouw van 2 nieuwe klaslokalen

· Regenwateropvang ten behoeve van schoon drinkwater

· Renovatie en nieuwbouw van de toiletten en handenwasfaciliteiten op de school

· Een landbouwproject—zie hieronder

· Een nieuwe keuken op het schoolterrein t.b.v.een dagelijkse maaltijd voor de schoolkinderen

 

Foto’s van deze projecten vindt u door hier te klikken.

Landbouwproject

 

Het gebied Migumomiri ligt ongeveer 50 km. ten noordnoordwesten van Mombasa in Kenia. De gemeenschap van Migumomiri bestaat uit ruim 2300 inwoners, terwijl Migumomiri als gebied is onderverdeeld in 4 dorpen met elk gemiddeld 600 inwoners: Migumomiri, Makonjeni, Baraka en Ngorombe.

 

De gemeenschap leeft van de landbouw maar de oogst van de 2 regenseizoenen mislukte regelmatig in de afgelopen jaren wegens slechte voedingsbodem en droogte.

 

Terwijl in de jaren ervoor door de Verenigde Naties voedselhulp aan de gemeenschap werd verstrekt, is daar sinds 2013 nauwelijks nog sprake van: deze voedselhulp voorziet nu nog maar in 10% van de totale behoefte.

 

De CBO heeft daarom samen met Stichting Furaha een landbouwproject opgezet. De heeft een tweeledig doel:

 

· Dienen als voorbeeld voor de gemeenschap hoe met lokaal aanwezige middelen op een efficiëntere manier gewassen kunnen worden verbouwd, waardoor de gemeenschap het gehele jaar door zelfvoorzienend kan zijn wat betreft voedselvoorziening

· Dienen als voedselvoorziening voor een dagelijkse warme maaltijd voor de 600 kinderen van de basisschool.

 

 

 

Klik op het kaartje voor een grotere

afbeelding in Google Maps ©

Ons werk is financieel

mede mogelijk gemaakt door

ANBI

Nr. 815986737